La ciutat de Lleida

 


Tot i els seus múltiples encants, Lleida és una ciutat desconeguda. Els visitants interessats en la història i l’art trobaran un reguitzell de construccions monumentals que evidencien la varietat de cultures que han deixat la seva empremta a la ciutat: des de restes romanes i medievals fins a construccions molt més actuals, com la Paeria, el Palau de la Diputació, diverses cases modernistes o el nou Auditori Municipal Enric Granados. Menció especial mereixen l'antiga catedral de la ciutat o Seu Vella, un destacadíssim edifici romanicogòtic que domina la ciutat des del turó homònim i el Castell Templer de Gardeny

A aquesta riquesa monumental cal afegir la profusió de parcs i espais naturals del municipi:el Parc de la Mitjana — àrea fluvial amb zones d’esbarjo —, el parc lineal del Segre, els romàntics Camps Elisis,... L’horta mateix, que envolta la ciutat, és una gran zona verda que invita a les passejades en bicicleta.

Els amants de la festa i la xerinola tampoc no quedaran decebuts d’aquesta ciutat: a l’animada vida diürna i nocturna cal afegir un calendari de festes sorprenents. És el cas de les Festes de Maig, de la representació dels Moros i Cristians, del singularíssim Aplec del Caragol, que aplega milers de lleidatans i forasters, o de les Festes de Tardor, de caire més cultural. No hem d’oblidar altres celebracions destacades, com el Carnestoltes, la Setmana Santa o la processó dels Fanalets de Sant Jaume.

No podem tancar aquest breu resum de l’oferta cultural sense referir-nos a la Ruta Monumental, als museus de la ciutat, com el Museu d'Art Jaume Morera o el Museu de Lleida, diocesà i comarcal. L'oferta musical, teatral i cinematogràfica de la ciutat també és remarcable: la Fira de Teatre de Titelles, el Palau de Congressos La Llotja, la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida se celebra a l'abril i n’és un bon exemple.

Lleida, una ciutat humana que, per la seva grandària i tradició hospitalària, és també un centre de serveis.

Més informació: www.turismedelleida.com

 

Palau de Congressos de Lleida - La Llotja

Informació de contacte:

 

 

Palau de Congressos de Lleida - La Llotja

Web: www.lallotjadelleida.com
Email: llotja@lallotjadelleida.es

 

Compartir:

 

Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Compartir a Whatsapp
Envia a un amic
Imprimir

 

 

  • La ciutat de Lleida (El Segrià) acull un nou edifici multifuncional, la Llotja de Lleida, per donar servei a la ciutat i esdevenir un centre referent en el turisme de reunions, congressos i negocis.

  Un edifici emblemàtic amb un acurat disseny funcional, estètic i urbanístic, que estableix un diàleg continu amb la ciutat per mitjà de les formes, els colors, els miradors i les façanes de vidre.

  L'exterior mostra visualment la singularitat i la identitat del territori, esdevé una peça més de l'entramat urbà, pren el seu caràcter i es dóna amablement als seus usuaris.

  L'espai interior, acollidor i utilitari, pensat per a l'activitat congressual i empresarial, però també per als mateixos ciutadans, presenta als seus convidats magnífiques panoràmiques sobre la ciutat, el riu Segre i la Seu Vella.

  Els principals espais de la Llotja de Lleida:

  • L'auditori principal, amb una capacitat per a 1.000 assistents, un espai pensat per acollir múltiples activitats: congressos, convencions, teatre, òpera...
  • Dues sales de congressos aptes per acollir 400 i 200 persones, respectivament.
  • El centre de negocis es distribueix en despatxos per als organitzadors, oficines, depenent de les necessitats, i disposa de sales de 20 a 80 m2.
  • Dues sales multifuncionals: un espai amb predomini del color daurat i usos diversos, i el segon destinat a serveis de cafeteria-restaurant.
  • El vestíbul, de 887m2, comunica amb la majoria d'espais públics de l'edifici i és el punt de trobada per a congressistes i espectadors.
  • La coberta presenta una doble funcionalitat, de mirador i jardí, i també actua com a regulador tèrmic.
  • Un anell envolta i abraça totes les sales,el "foyer", que amb una amplada de 14 metres és un espai diàfan i complementari per a les sales multifuncionals, apte per acollir estands, celebrar còctels i àpats, tot gaudint del paisatge a través d'una àmplia superfície vidriada.