La ciutat de Lleida

 


Tot i els seus múltiples encants, Lleida és una ciutat desconeguda. Els visitants interessats en la història i l’art trobaran un reguitzell de construccions monumentals que evidencien la varietat de cultures que han deixat la seva empremta a la ciutat: des de restes romanes i medievals fins a construccions molt més actuals, com la Paeria, el Palau de la Diputació, diverses cases modernistes o el nou Auditori Municipal Enric Granados. Menció especial mereixen l'antiga catedral de la ciutat o Seu Vella, un destacadíssim edifici romanicogòtic que domina la ciutat des del turó homònim i el Castell Templer de Gardeny

A aquesta riquesa monumental cal afegir la profusió de parcs i espais naturals del municipi:el Parc de la Mitjana — àrea fluvial amb zones d’esbarjo —, el parc lineal del Segre, els romàntics Camps Elisis,... L’horta mateix, que envolta la ciutat, és una gran zona verda que invita a les passejades en bicicleta.

Els amants de la festa i la xerinola tampoc no quedaran decebuts d’aquesta ciutat: a l’animada vida diürna i nocturna cal afegir un calendari de festes sorprenents. És el cas de les Festes de Maig, de la representació dels Moros i Cristians, del singularíssim Aplec del Caragol, que aplega milers de lleidatans i forasters, o de les Festes de Tardor, de caire més cultural. No hem d’oblidar altres celebracions destacades, com el Carnestoltes, la Setmana Santa o la processó dels Fanalets de Sant Jaume.

No podem tancar aquest breu resum de l’oferta cultural sense referir-nos a la Ruta Monumental, als museus de la ciutat, com el Museu d'Art Jaume Morera o el Museu de Lleida, diocesà i comarcal. L'oferta musical, teatral i cinematogràfica de la ciutat també és remarcable: la Fira de Teatre de Titelles, el Palau de Congressos La Llotja, la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida se celebra a l'abril i n’és un bon exemple.

Lleida, una ciutat humana que, per la seva grandària i tradició hospitalària, és també un centre de serveis.

Més informació: www.turismedelleida.com

 

El Parc de la Mitjana

Informació de contacte:

 

 

El Parc de la Mitjana

Major, 31 bis - Lleida
25007, Lleida
Web: www.turismedelleida.cat
Email: infoturisme@paeria.es
902 250 050

 

Compartir:

 

Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Compartir a Whatsapp
Envia a un amic
Imprimir

 

 

  • El Parc Municipal de la Mitjana (el Segrià) és un espai natural situat a l'entrada de la ciutat de Lleida, que conserva en molt bon estat ecosistemes representatius del bosc de ribera de la terra baixa mediterrània. Des de l'any 1992, l'Ajuntament de Lleida ha ordenat i gestionat el parc amb la finalitat de compatibilitzar l'ús públic de l'espai natural amb els valors ecològics que conté.

  Les 90 hectàrees de superfície han permès una ordenació de l'espai amb itineraris senyalitzats, equipaments per a l'observació i el gaudi de la natura i l'organització d'activitats d'educació ambiental i restauració ecològica, que han convertit el Parc de la Mitjana en un indret emblemàtic per als ciutadans.

  El Parc de la Mitjana és dotat amb els elements necessaris perquè sigui accessible per a totes les persones en gran part dels seus espais i itineraris:

   
  • L'accés a les taules de pícnic per a les persones que van amb cadira de rodes o la senyalització per a cecs o persones amb deficiència visual.
  • Disminució dels pendents per permetre el pas de persones amb cadira de rodes; construcció d'una vora al lateral dret del camí per conduir les persones amb problemes visuals que caminen amb bastó; prolongació de tarimes dels ponts i les passarel·les sobre el riu i els braços secundaris, per eliminar els esglaons i disminuir els desnivells que dificultaven l'accés rodat.
  • Senyalització general de situació al parc: panells indicatius dels camins accessibles i els principals punts d'interès del recorregut (riu, bosc, centre d'interpretació, observatoris...), com també cartells explicatius amb relleu i en llenguatge braille.
  • Observatoris d'aus adaptats per facilitar la visió dels ocells a les persones assegudes en cadira de rodes.