La ciutat de Lleida

 


Tot i els seus múltiples encants, Lleida és una ciutat desconeguda. Els visitants interessats en la història i l’art trobaran un reguitzell de construccions monumentals que evidencien la varietat de cultures que han deixat la seva empremta a la ciutat: des de restes romanes i medievals fins a construccions molt més actuals, com la Paeria, el Palau de la Diputació, diverses cases modernistes o el nou Auditori Municipal Enric Granados. Menció especial mereixen l'antiga catedral de la ciutat o Seu Vella, un destacadíssim edifici romanicogòtic que domina la ciutat des del turó homònim i el Castell Templer de Gardeny

A aquesta riquesa monumental cal afegir la profusió de parcs i espais naturals del municipi:el Parc de la Mitjana — àrea fluvial amb zones d’esbarjo —, el parc lineal del Segre, els romàntics Camps Elisis,... L’horta mateix, que envolta la ciutat, és una gran zona verda que invita a les passejades en bicicleta.

Els amants de la festa i la xerinola tampoc no quedaran decebuts d’aquesta ciutat: a l’animada vida diürna i nocturna cal afegir un calendari de festes sorprenents. És el cas de les Festes de Maig, de la representació dels Moros i Cristians, del singularíssim Aplec del Caragol, que aplega milers de lleidatans i forasters, o de les Festes de Tardor, de caire més cultural. No hem d’oblidar altres celebracions destacades, com el Carnestoltes, la Setmana Santa o la processó dels Fanalets de Sant Jaume.

No podem tancar aquest breu resum de l’oferta cultural sense referir-nos a la Ruta Monumental, als museus de la ciutat, com el Museu d'Art Jaume Morera o el Museu de Lleida, diocesà i comarcal. L'oferta musical, teatral i cinematogràfica de la ciutat també és remarcable: la Fira de Teatre de Titelles, el Palau de Congressos La Llotja, la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida se celebra a l'abril i n’és un bon exemple.

Lleida, una ciutat humana que, per la seva grandària i tradició hospitalària, és també un centre de serveis.

Més informació: www.turismedelleida.com

 

Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida

Informació de contacte:

 

 

Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida

C/ General Brito, 5 Baixos
25007, Lleida
Web: www.mostradelleida.com
Email: mostra@mostradelleida.com
973 229 403
973 224 545

 

Compartir:

 

Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Compartir a Whatsapp
Envia a un amic
Imprimir

 

 

   • La ciutat de Lleida (el Segrià) acull cada any, entre el març i l’abril, la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida, festival internacional amb una oferta cinematogràfica d’alt nivell que recull algunes de les millors i més recents produccions llatinoamericanes. El festival projecta un centenar de cintes procedents d’una dotzena de països diferents i és el marc d’un ampli ventall d’activitats paral·leles com ara exposicions fotogràfiques, concerts musicals, trobades culturals i presentacions de llibres, entre d'altres actes.

    El festival s’estructura en diverses seccions (Oficial, de Curtmetratges, de Documentals, Homenatges, País Convidat, Zona de Culte, etc.) i dedica un apartat especial als realitzadors més joves dins de la Secció d’Escoles de Cinema.

    D’altra banda, el festival atorga cada any els Premis a la Millor Pel·lícula, Millor Direcció, Millor Actor, Millor Actriu, Millor Òpera Prima, Millor Guió, Millor Documental i Millor Curtmetratge. A aquests guardons s’afegeixen el Premi del Públic i el Premi de TVE, dotat amb més de 60.000 euros.

    La projecció de les pel·lícules i la celebració d’altres activitats van acompanyades de la presència de convidats del món del cinema i de la cultura en general.

    El festival lleidatà va néixer l’any 1995 i ha programat en les 12 edicions celebrades uns 800 films de gairebé tots els països de Llatinoamèrica. Els tres objectius principals de la Mostra són donar a conèixer la realitat llatinoamericana a la nostra societat, atansar al públic títols d’interès que generalment no arriben als circuits comercials i contribuir a projectar Lleida a tot l’Estat i fora de les nostres fronteres. El festival és organitzat per l’Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà de Lleida.