La ciutat de Lleida

 


Tot i els seus múltiples encants, Lleida és una ciutat desconeguda. Els visitants interessats en la història i l’art trobaran un reguitzell de construccions monumentals que evidencien la varietat de cultures que han deixat la seva empremta a la ciutat: des de restes romanes i medievals fins a construccions molt més actuals, com la Paeria, el Palau de la Diputació, diverses cases modernistes o el nou Auditori Municipal Enric Granados. Menció especial mereixen l'antiga catedral de la ciutat o Seu Vella, un destacadíssim edifici romanicogòtic que domina la ciutat des del turó homònim i el Castell Templer de Gardeny

A aquesta riquesa monumental cal afegir la profusió de parcs i espais naturals del municipi:el Parc de la Mitjana — àrea fluvial amb zones d’esbarjo —, el parc lineal del Segre, els romàntics Camps Elisis,... L’horta mateix, que envolta la ciutat, és una gran zona verda que invita a les passejades en bicicleta.

Els amants de la festa i la xerinola tampoc no quedaran decebuts d’aquesta ciutat: a l’animada vida diürna i nocturna cal afegir un calendari de festes sorprenents. És el cas de les Festes de Maig, de la representació dels Moros i Cristians, del singularíssim Aplec del Caragol, que aplega milers de lleidatans i forasters, o de les Festes de Tardor, de caire més cultural. No hem d’oblidar altres celebracions destacades, com el Carnestoltes, la Setmana Santa o la processó dels Fanalets de Sant Jaume.

No podem tancar aquest breu resum de l’oferta cultural sense referir-nos a la Ruta Monumental, als museus de la ciutat, com el Museu d'Art Jaume Morera o el Museu de Lleida, diocesà i comarcal. L'oferta musical, teatral i cinematogràfica de la ciutat també és remarcable: la Fira de Teatre de Titelles, el Palau de Congressos La Llotja, la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida se celebra a l'abril i n’és un bon exemple.

Lleida, una ciutat humana que, per la seva grandària i tradició hospitalària, és també un centre de serveis.

Més informació: www.turismedelleida.com

 

Fira de Titelles de Lleida

Informació de contacte:

 

 

Fira de Titelles de Lleida

Pl. de l''Hort de Sta. Teresa, 1
25002, Lleida
Web: www.titelleslleida.com
Email: centre@titelleslleida.com
973 27 02 49
973 26 45 15

 

Compartir:

 

Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Compartir a Whatsapp
Envia a un amic
Imprimir

 

 

   • El Centre de Titelles de Lleida va ser creat el 1986 per Joan-Andreu Vallvé i Julieta Agustí, amb el propòsit de promoure i divulgar l'art dels titelles per mitjà del seu triple vessant de centre dramàtic, centre pedagògic i centre de documentació.

    Paral·lelament a la seva activitat habitual, el Centre organitza des del 1990 anualment la Fira de Teatre de Titelles de Lleida, que se celebra el primer cap de setmana del mes de maig i s'ha consolidat com el mercat de compravenda d'espectacles de titelles més rellevant de tot l'Estat. Convertint la Fira en un punt de trobada anual, un gran nombre de creadors, dramaturgs i directors aprofiten aquest esdeveniment per intercanviar idees i discutir sobre la problemàtica del teatre infantil i, concretament, del teatre d'objectes. També coincidint amb la Fira, i des del 1998, el Centre de Titelles de Lleida organitza la Fira del Llibre de les Arts Escèniques, que té com a objectiu posar a l'abast dels professionals i del públic en general el màxim de material editat sobre les arts escèniques en tots els seus vessants. El 1995 es va crear l'Associació d'Espectadors del Centre de Titelles.

    El Centre de Titelles de Lleida compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, l'Ajuntament de Lleida i el Ministeri de Cultura.