La ciutat de Lleida

 


Tot i els seus múltiples encants, Lleida és una ciutat desconeguda. Els visitants interessats en la història i l’art trobaran un reguitzell de construccions monumentals que evidencien la varietat de cultures que han deixat la seva empremta a la ciutat: des de restes romanes i medievals fins a construccions molt més actuals, com la Paeria, el Palau de la Diputació, diverses cases modernistes o el nou Auditori Municipal Enric Granados. Menció especial mereixen l'antiga catedral de la ciutat o Seu Vella, un destacadíssim edifici romanicogòtic que domina la ciutat des del turó homònim i el Castell Templer de Gardeny

A aquesta riquesa monumental cal afegir la profusió de parcs i espais naturals del municipi:el Parc de la Mitjana — àrea fluvial amb zones d’esbarjo —, el parc lineal del Segre, els romàntics Camps Elisis,... L’horta mateix, que envolta la ciutat, és una gran zona verda que invita a les passejades en bicicleta.

Els amants de la festa i la xerinola tampoc no quedaran decebuts d’aquesta ciutat: a l’animada vida diürna i nocturna cal afegir un calendari de festes sorprenents. És el cas de les Festes de Maig, de la representació dels Moros i Cristians, del singularíssim Aplec del Caragol, que aplega milers de lleidatans i forasters, o de les Festes de Tardor, de caire més cultural. No hem d’oblidar altres celebracions destacades, com el Carnestoltes, la Setmana Santa o la processó dels Fanalets de Sant Jaume.

No podem tancar aquest breu resum de l’oferta cultural sense referir-nos a la Ruta Monumental, als museus de la ciutat, com el Museu d'Art Jaume Morera o el Museu de Lleida, diocesà i comarcal. L'oferta musical, teatral i cinematogràfica de la ciutat també és remarcable: la Fira de Teatre de Titelles, el Palau de Congressos La Llotja, la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida se celebra a l'abril i n’és un bon exemple.

Lleida, una ciutat humana que, per la seva grandària i tradició hospitalària, és també un centre de serveis.

Més informació: www.turismedelleida.com

 

Auditori Municipal Enric Granados

Informació de contacte:

 

 

Auditori Municipal Enric Granados

Pl. Mossèn Cinto Verdaguer
25004, Lleida
Email: auditori@paeria.es
973 22 33 20
973 24 88 23

 

Compartir:

 

Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Compartir a Whatsapp
Envia a un amic
Imprimir

 

 

  • L'Auditori Municipal Enric Granados fou inaugurat el 14 de febrer de 1995, concebut per al foment i la promoció de la cultura musical i al servei de les inquietuds culturals de la ciutat. La seva programació consta d’una temporada estable, una temporada de concerts que recull interpretacions representatives del panorama musical internacional, cicles corals, la temporada de l'Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida, la temporada de la Banda Municipal, els habituals concerts familiars i concerts d'òpera.

  Aquest modern equipament allotja el Conservatori Municipal de Música, la sala simfònica (sala 1) amb una acústica quasi perfecta, la sala de cambra (sala 2), una biblioteca-fonoteca i una sala on s'exposen els vestigis arqueològics trobats al solar on es va construir l’edifici.

  Instal·lacions:

  Sala 1: 803 places
  Sala 2: 245 places
  Biblioteca-fonoteca: amb una superfície de 390 m2, disposa de 12 cabines dotades amb 24 punts d'audició i una capacitat per a 150 persones. La seva dotació bibliogràfica i discogràfica és en constant ampliació.