Conjunt romànic de la Vall de Boí

Unesco


El 30 de novembre de 2.000 la UNESCO va declarar Patrimoni de la Humanitat el conjunt d'esglésies romàniques de la Vall de Boí (l'Alta Ribagorça), format per nou esglésies monumentals del Pirineu de Lleida.

El Centre d'Interpretació del Romànic és l'entitat encarregada de la gestió del conjunt romànic de la Vall de Boí, vuit esglésies i una ermita declarades Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO. L'obertura al públic de les esglésies, el servei de visites guiades, la promoció del conjunt i l'atenció als visitants són les principals funcions del Centre. Per a aquells qui vulgueu descobrir tots els secrets del romànic de la Vall de Boí, el Centre d'Interpretació ofereix també el servei de visites guiades. Els seus guies especialitzats en la interpretació del patrimoni us faran gaudir de la millor visita a un conjunt romànic únic.

Més informació:

http://www.centreromanic.com

 

Església de la Nativitat de Durro

Informació de contacte:

 

 

Església de la Nativitat de Durro

Centre d''Interpretació del Romànic - C/ del Batalló, 5
25528, Erill la Vall
Web: http://www.centreromanic.com
Email: info@centreromanic.com
973 696 715

 

Compartir:

 

Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Compartir a Whatsapp
Envia a un amic
Imprimir

 

 

   • Patrimoni Mundial Data de construcció: s. XII

    Ubicació: A l'entrada del poble de Durro - (Durro)

    Església d'una nau, no conserva la capçalera original amb tres absis. Coberta amb volta de canó. Campanar de torre quadrada adossada al mur nord, a la capçalera, amb decoració llombarda d'arcuacions i dent de serra. Fris escacat i arcuacions a la part superior dels murs sud i nord. Porxo protegint la portada.

    Decoració escultòrica de la portada amb columnes, capitells, arquivolta amb escacat i crismó. Forrellat de forja medieval. Retaules barrocs dels s.XVII, XVIII i XIX.

    L'any 1983, es va restaurar i sobreaixecar la teulada, l´any 1994 es va restaurar el campanar . L´any 2000 es van iniciar les tasques de restauració de les església i dels seus bens mobles, la seva finalització es prevista a finals de l´any 2002. L'església de la Nativitat de la Mare de Déu de Durro (l'Alta Ribagorça) va ser declarada Be d´Interès Cultural l´any 1991. Forma part del conjunt romànic català de la Vall de Boí declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 30 de novembre de 2000.