Conjunt romànic de la Vall de Boí

Unesco


El 30 de novembre de 2.000 la UNESCO va declarar Patrimoni de la Humanitat el conjunt d'esglésies romàniques de la Vall de Boí (l'Alta Ribagorça), format per nou esglésies monumentals del Pirineu de Lleida.

El Centre d'Interpretació del Romànic és l'entitat encarregada de la gestió del conjunt romànic de la Vall de Boí, vuit esglésies i una ermita declarades Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO. L'obertura al públic de les esglésies, el servei de visites guiades, la promoció del conjunt i l'atenció als visitants són les principals funcions del Centre. Per a aquells qui vulgueu descobrir tots els secrets del romànic de la Vall de Boí, el Centre d'Interpretació ofereix també el servei de visites guiades. Els seus guies especialitzats en la interpretació del patrimoni us faran gaudir de la millor visita a un conjunt romànic únic.

Més informació:

http://www.centreromanic.com

 

Ermita de Sant Quirc de Durro

Informació de contacte:

 

 

Ermita de Sant Quirc de Durro

Centre d''Interpretació del Romànic - C/ del Batalló, 5
25528, Erill la Vall
Web: http://www.centreromanic.com
Email: info@centreromanic.com
973 696 715

 

Compartir:

 

Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Compartir a Whatsapp
Envia a un amic
Imprimir

 

 

 
  • Patrimoni Mundial Data de construcció: s. XII

    Ubicació: A dos km del poble de Durro - (Durro)

    Edifici d'una nau i capçalera amb absis semicilíndric, coberta amb volta de canó. Teulada a doble vessant amb llosa de pissarra. Campanar d'espadanya. A l'interior es pot veure la còpia del frontal d'altar romànic, la imatge gòtica de Santa Julita i Sant Quirc i el retaule barroc.

    El 30 de novembre de 2000 és reconeguda Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO formant part del conjunt romànic català de la vall de Boí (l'Alta Ribagorça).