Conjunt romànic de la Vall de Boí

Unesco


El 30 de novembre de 2.000 la UNESCO va declarar Patrimoni de la Humanitat el conjunt d'esglésies romàniques de la Vall de Boí (l'Alta Ribagorça), format per nou esglésies monumentals del Pirineu de Lleida.

El Centre d'Interpretació del Romànic és l'entitat encarregada de la gestió del conjunt romànic de la Vall de Boí, vuit esglésies i una ermita declarades Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO. L'obertura al públic de les esglésies, el servei de visites guiades, la promoció del conjunt i l'atenció als visitants són les principals funcions del Centre. Per a aquells qui vulgueu descobrir tots els secrets del romànic de la Vall de Boí, el Centre d'Interpretació ofereix també el servei de visites guiades. Els seus guies especialitzats en la interpretació del patrimoni us faran gaudir de la millor visita a un conjunt romànic únic.

Més informació:

http://www.centreromanic.com

 

Església de Sant Climent de Taüll

Informació de contacte:

 

 

Església de Sant Climent de Taüll

Centre d''Interpretació del Romànic - C/ del Batalló, 5
25528, Erill la Vall
Web: http://www.centreromanic.com
Email: info@centreromanic.com
973 696 715

 

Compartir:

 

Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Compartir a Whatsapp
Envia a un amic
Imprimir

 

 

  •   Patrimoni Mundial          

  Data de construcció: 
  s.XI-XII

  Ubicació: Entrada del poble de Taüll - (Taüll)

  Església de planta basilical, amb tres naus separades per columnes. Capçalera amb tres absis semicilíndrics. Campanar adossat de torre quadrada i sis pisos d'alçada. Decoració escultòrica exterior als absis i al campanar amb fris de dent de serra, arcuacions cegues i bandes llombardes.

  Cal destacar les importants pintures murals de la capçalera amb el Pantocràtor, els Evangelistes i els Apòstols, que es conserven al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) de Barcelona. In situ es poden veure altres fragments originals restaurats i reproduccions. L'església va ser consagrada el dia 10 de desembre del 1123.

  L'església de Sant Climent va ser declarada Monument Històric Artístic l'any 1931,l'any 1991 va ser declarat Be d'Interès Cultural.

  El 30 de novembre de 2000, la Unesco va declarar el conjunt romànic català de la Vall de Boí (l'Alta Ribagorça) Patrimoni de la Humanitat.