Atractius i equipaments culturals

El Pirineu i les Terres de Lleida, una terra de gran riquesa cultural!


El nostre territori us ofereix un ric patrimoni cultural i monumental encapçalat per un llegat romànic que té el seu màxim exponent en el conjunt d'esglésies romàniques de la Vall de Boí declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco; un important conjunt pictòric rupestre estès per la geografia lleidatana; una joia del període romanicogòtic coneguda com la Seu Vella a la ciutat de Lleida o l'única catedral romànica que es conserva a Catalunya, la catedral de la Seu d'Urgell.

A més, per tot el territori s'estén una àmplia mostra d'art i arquitectura: museus, esglésies, monestirs, ermites, torres de vigilància, castells, pintures murals, retaules, iconografies, imatgeria religiosa i tapissos, entre d'altres. Una terra de gent amable i hospitalària, que ha crescut en un paisatge singular i que sap transmetre el seu saber per mitjà de les festes populars, l'art i, en definitiva, la seva història.

En aquesta secció podreu explorar i conèixer moltes d'aquestes realitats en l'espai i en el temps: la Lleida antiga, la Lleida medieval, la Lleida renaixentista, la Lleida modernista..., fruit del pas de la història, del pas de les cultures, del pas de les tradicions.

 

On vols anar?

  Municipi
 

Lleida antiga

Paleontologia: els dinosaures
Art Megalític
Cultura Ibèrica
Lleida Romana

Lleida medieval

Art Romànic
Castells i Fortaleses
Ruta del Cister
Els Càtars
Ruta del Temple
Cultura jueva
Turisme religiós

Lleida Renaixentista

Convent de Sant Bartomeu

Lleida modernista

El Modernisme a Lleida

Memòria Històrica

Espais de memòria del segle XX

Noms propis

Pablo Picasso
Josep Guinovart

Música i espectacles

Arts escèniques
Festivals de música
 
Cercar