La ciutat de Lleida

 


Tot i els seus múltiples encants, Lleida és una ciutat desconeguda. Els visitants interessats en la història i l’art trobaran un reguitzell de construccions monumentals que evidencien la varietat de cultures que han deixat la seva empremta a la ciutat: des de restes romanes i medievals fins a construccions molt més actuals, com la Paeria, el Palau de la Diputació, diverses cases modernistes o el nou Auditori Municipal Enric Granados. Menció especial mereix l'antiga catedral de la ciutat o Seu Vella, un destacadíssim edifici romanicogòtic que domina la ciutat des del turó homònim.

A aquesta riquesa monumental cal afegir la profusió de parcs i espais naturals del municipi:el Parc de la Mitjana — àrea fluvial amb zones d’esbarjo —, el parc lineal del Segre, els romàntics Camps Elisis, el popular Parc de les Basses... L’horta mateix, que envolta la ciutat, és una gran zona verda que invita a les passejades en bicicleta.

Els amants de la festa i la xerinola tampoc no quedaran decebuts d’aquesta ciutat: a l’animada vida diürna i nocturna cal afegir un calendari de festes sorprenents. És el cas de les Festes de Maig, de la representació dels Moros i Cristians, del singularíssim Aplec del Caragol, que aplega milers de lleidatans i forasters, o de les Festes de Tardor, de caire més cultural. No hem d’oblidar altres celebracions destacades, com el Carnestoltes, la Setmana Santa o la processó dels Fanalets de Sant Jaume.

No podem tancar aquest breu resum de l’oferta cultural sense referir-nos a la Ruta Monumental, als museus de la ciutat, com el Museu d'Art Jaume Morera, la Sala Leandre Cristòfol, el Gabinet Numismàtic, Museu Diocesà de Lleida o la Sala d'Arqueologia de l'IEI. L'oferta musical, teatral i cinematogràfica de la ciutat també és remarcable: la Fira de Teatre de Titelles, el Palau de Congressos La Llotja, la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida se celebra a l'abril i n’és un bon exemple.

Lleida, una ciutat humana que, per la seva grandària i tradició hospitalària, és també un centre de serveis.

Més informació: www.turismedelleida.com

 

Palau de Congressos de Lleida - La Llotja

Informació de contacte:

 

 

Palau de Congressos de Lleida - La Llotja

Web: www.lallotjadelleida.com
Email: llotja@lallotjadelleida.es

 

Compartir:

 

Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Compartir a Whatsapp
Envia a un amic
Imprimir

 

 

  • La ciutat de Lleida (El Segrià) acull un nou edifici multifuncional, la Llotja de Lleida, per donar servei a la ciutat i esdevenir un centre referent en el turisme de reunions, congressos i negocis.

  Un edifici emblemàtic amb un acurat disseny funcional, estètic i urbanístic, que estableix un diàleg continu amb la ciutat per mitjà de les formes, els colors, els miradors i les façanes de vidre.

  L'exterior mostra visualment la singularitat i la identitat del territori, esdevé una peça més de l'entramat urbà, pren el seu caràcter i es dóna amablement als seus usuaris.

  L'espai interior, acollidor i utilitari, pensat per a l'activitat congressual i empresarial, però també per als mateixos ciutadans, presenta als seus convidats magnífiques panoràmiques sobre la ciutat, el riu Segre i la Seu Vella.

  Els principals espais de la Llotja de Lleida:

  • L'auditori principal, amb una capacitat per a 1.000 assistents, un espai pensat per acollir múltiples activitats: congressos, convencions, teatre, òpera...
  • Dues sales de congressos aptes per acollir 400 i 200 persones, respectivament.
  • El centre de negocis es distribueix en despatxos per als organitzadors, oficines, depenent de les necessitats, i disposa de sales de 20 a 80 m2.
  • Dues sales multifuncionals: un espai amb predomini del color daurat i usos diversos, i el segon destinat a serveis de cafeteria-restaurant.
  • El vestíbul, de 887m2, comunica amb la majoria d'espais públics de l'edifici i és el punt de trobada per a congressistes i espectadors.
  • La coberta presenta una doble funcionalitat, de mirador i jardí, i també actua com a regulador tèrmic.
  • Un anell envolta i abraça totes les sales,el "foyer", que amb una amplada de 14 metres és un espai diàfan i complementari per a les sales multifuncionals, apte per acollir estands, celebrar còctels i àpats, tot gaudint del paisatge a través d'una àmplia superfície vidriada.