La ciutat de Lleida

 


Tot i els seus múltiples encants, Lleida és una ciutat desconeguda. Els visitants interessats en la història i l’art trobaran un reguitzell de construccions monumentals que evidencien la varietat de cultures que han deixat la seva empremta a la ciutat: des de restes romanes i medievals fins a construccions molt més actuals, com la Paeria, el Palau de la Diputació, diverses cases modernistes o el nou Auditori Municipal Enric Granados. Menció especial mereix l'antiga catedral de la ciutat o Seu Vella, un destacadíssim edifici romanicogòtic que domina la ciutat des del turó homònim.

A aquesta riquesa monumental cal afegir la profusió de parcs i espais naturals del municipi:el Parc de la Mitjana — àrea fluvial amb zones d’esbarjo —, el parc lineal del Segre, els romàntics Camps Elisis, el popular Parc de les Basses... L’horta mateix, que envolta la ciutat, és una gran zona verda que invita a les passejades en bicicleta.

Els amants de la festa i la xerinola tampoc no quedaran decebuts d’aquesta ciutat: a l’animada vida diürna i nocturna cal afegir un calendari de festes sorprenents. És el cas de les Festes de Maig, de la representació dels Moros i Cristians, del singularíssim Aplec del Caragol, que aplega milers de lleidatans i forasters, o de les Festes de Tardor, de caire més cultural. No hem d’oblidar altres celebracions destacades, com el Carnestoltes, la Setmana Santa o la processó dels Fanalets de Sant Jaume.

No podem tancar aquest breu resum de l’oferta cultural sense referir-nos a la Ruta Monumental, als museus de la ciutat, com el Museu d'Art Jaume Morera, la Sala Leandre Cristòfol, el Gabinet Numismàtic, Museu Diocesà de Lleida o la Sala d'Arqueologia de l'IEI. L'oferta musical, teatral i cinematogràfica de la ciutat també és remarcable: la Fira de Teatre de Titelles, el Palau de Congressos La Llotja, la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida se celebra a l'abril i n’és un bon exemple.

Lleida, una ciutat humana que, per la seva grandària i tradició hospitalària, és també un centre de serveis.

Més informació: www.turismedelleida.com

 

Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida

Informació de contacte:

 

 

Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida

C/ General Brito, 5 Baixos
25007, Lleida
Web: www.mostradelleida.com
Email: mostra@mostradelleida.com
973 229 403
973 224 545

 

Compartir:

 

Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Compartir a Whatsapp
Envia a un amic
Imprimir

 

 

   • La ciutat de Lleida (el Segrià) acull cada any, entre el març i l’abril, la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida, festival internacional amb una oferta cinematogràfica d’alt nivell que recull algunes de les millors i més recents produccions llatinoamericanes. El festival projecta un centenar de cintes procedents d’una dotzena de països diferents i és el marc d’un ampli ventall d’activitats paral·leles com ara exposicions fotogràfiques, concerts musicals, trobades culturals i presentacions de llibres, entre d'altres actes.

    El festival s’estructura en diverses seccions (Oficial, de Curtmetratges, de Documentals, Homenatges, País Convidat, Zona de Culte, etc.) i dedica un apartat especial als realitzadors més joves dins de la Secció d’Escoles de Cinema.

    D’altra banda, el festival atorga cada any els Premis a la Millor Pel·lícula, Millor Direcció, Millor Actor, Millor Actriu, Millor Òpera Prima, Millor Guió, Millor Documental i Millor Curtmetratge. A aquests guardons s’afegeixen el Premi del Públic i el Premi de TVE, dotat amb més de 60.000 euros.

    La projecció de les pel·lícules i la celebració d’altres activitats van acompanyades de la presència de convidats del món del cinema i de la cultura en general.

    El festival lleidatà va néixer l’any 1995 i ha programat en les 12 edicions celebrades uns 800 films de gairebé tots els països de Llatinoamèrica. Els tres objectius principals de la Mostra són donar a conèixer la realitat llatinoamericana a la nostra societat, atansar al públic títols d’interès que generalment no arriben als circuits comercials i contribuir a projectar Lleida a tot l’Estat i fora de les nostres fronteres. El festival és organitzat per l’Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà de Lleida.