La ciutat de Lleida

 


Tot i els seus múltiples encants, Lleida és una ciutat desconeguda. Els visitants interessats en la història i l’art trobaran un reguitzell de construccions monumentals que evidencien la varietat de cultures que han deixat la seva empremta a la ciutat: des de restes romanes i medievals fins a construccions molt més actuals, com la Paeria, el Palau de la Diputació, diverses cases modernistes o el nou Auditori Municipal Enric Granados. Menció especial mereix l'antiga catedral de la ciutat o Seu Vella, un destacadíssim edifici romanicogòtic que domina la ciutat des del turó homònim.

A aquesta riquesa monumental cal afegir la profusió de parcs i espais naturals del municipi:el Parc de la Mitjana — àrea fluvial amb zones d’esbarjo —, el parc lineal del Segre, els romàntics Camps Elisis, el popular Parc de les Basses... L’horta mateix, que envolta la ciutat, és una gran zona verda que invita a les passejades en bicicleta.

Els amants de la festa i la xerinola tampoc no quedaran decebuts d’aquesta ciutat: a l’animada vida diürna i nocturna cal afegir un calendari de festes sorprenents. És el cas de les Festes de Maig, de la representació dels Moros i Cristians, del singularíssim Aplec del Caragol, que aplega milers de lleidatans i forasters, o de les Festes de Tardor, de caire més cultural. No hem d’oblidar altres celebracions destacades, com el Carnestoltes, la Setmana Santa o la processó dels Fanalets de Sant Jaume.

No podem tancar aquest breu resum de l’oferta cultural sense referir-nos a la Ruta Monumental, als museus de la ciutat, com el Museu d'Art Jaume Morera, la Sala Leandre Cristòfol, el Gabinet Numismàtic, Museu Diocesà de Lleida o la Sala d'Arqueologia de l'IEI. L'oferta musical, teatral i cinematogràfica de la ciutat també és remarcable: la Fira de Teatre de Titelles, el Palau de Congressos La Llotja, la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida se celebra a l'abril i n’és un bon exemple.

Lleida, una ciutat humana que, per la seva grandària i tradició hospitalària, és també un centre de serveis.

Més informació: www.turismedelleida.com

 

L'Aplec del Caragol

Informació de contacte:

 

 

L'Aplec del Caragol

Obradors, 2
25002, Lleida
Web: www.aplec.org
Email: aplec@aplec.org
973 28 14 73

 

Compartir:

 

Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Compartir a Whatsapp
Envia a un amic
Imprimir

 

 

   • Si hi ha una cosa que crida l'atenció d'aquesta gran festa gastronòmica que és l’Aplec del Caragol de Lleida (el Segrià - les Terres de Lleida) són les seves xifres: 12 tones de caragols.

    Aquesta és la quantitat de gasteròpodes que es consumeixen en els tres dies que dura la festa. Un autèntic banquet!

    Els àpats de l’Aplec tenen com a principal ingredient el caragol, i és per això que el seu consum es dispara de manera espectacular durant el mes de maig. De la resta de la península, del nord d'Àfrica, de Sud-amèrica..., de tot arreu arriben caragols a Lleida per satisfer collistes i visitants. Dins del recinte de la festa hi ha una zona de degustació oberta al públic en general que, a preus populars, ofereix diversos tipus de caragols.

    L’Aplec del Caragol se celebra a la ciutat de Lleida al final de maig i ha estat declarat Festa d'Interès Turístic Nacional i Festa Nacional d'Interès Tradicional.

    Esteu convidats a la festa! Us hi animeu?