Conjunt romànic de la Vall de Boí

Unesco


El 30 de novembre de 2.000 la UNESCO va declarar Patrimoni de la Humanitat el conjunt d'esglésies romàniques de la Vall de Boí (l'Alta Ribagorça), format per nou esglésies monumentals del Pirineu de Lleida.

El Centre d'Interpretació del Romànic és l'entitat encarregada de la gestió del conjunt romànic de la Vall de Boí, vuit esglésies i una ermita declarades Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO. L'obertura al públic de les esglésies, el servei de visites guiades, la promoció del conjunt i l'atenció als visitants són les principals funcions del Centre. Per a aquells qui vulgueu descobrir tots els secrets del romànic de la Vall de Boí, el Centre d'Interpretació ofereix també el servei de visites guiades. Els seus guies especialitzats en la interpretació del patrimoni us faran gaudir de la millor visita a un conjunt romànic únic.

Més informació:

http://www.centreromanic.com

 

Església de l'Assumpció de Coll

Informació de contacte:

 

 

Església de l'Assumpció de Coll

Centre d''Interpretació del Romànic - C/ del Batalló, 5
25528, Erill la Vall
Web: http://www.centreromanic.com
Email: info@centreromanic.com
973 696 715

 

Compartir:

 

Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Compartir a Whatsapp
Envia a un amic
Imprimir

 

 

   • Patrimoni Mundial Data de construcció: s.XI-XII 

    Ubicació: A un extrem del poble de Cóll - (Cóll)

    Església d'una sola nau i capçalera amb absis semicilíndric. Decoració escultòrica d'arcuacions cegues resseguint la part superior de tot el perímetre de l'edifici. Campanar de torre quadrada, els dos darrers nivells són d'estil gòtic. Portada decorada amb doble joc de columnes, capitells esculpits, arquivolta amb escacat i crismó molt treballat. Forrellat de forja medieval.

    L'església va ser declarada Be d'Interès Cultural l'any 1991.
    L'Assumpció de Cóll forma part del conjunt romànic català de la Vall de Boí (l'Alta Ribagorça) declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 30 de novembre de 2000.