Conjunt romànic de la Vall de Boí

Unesco


El 30 de novembre de 2.000 la UNESCO va declarar Patrimoni de la Humanitat el conjunt d'esglésies romàniques de la Vall de Boí (l'Alta Ribagorça), format per nou esglésies monumentals del Pirineu de Lleida.

El Centre d'Interpretació del Romànic és l'entitat encarregada de la gestió del conjunt romànic de la Vall de Boí, vuit esglésies i una ermita declarades Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO. L'obertura al públic de les esglésies, el servei de visites guiades, la promoció del conjunt i l'atenció als visitants són les principals funcions del Centre. Per a aquells qui vulgueu descobrir tots els secrets del romànic de la Vall de Boí, el Centre d'Interpretació ofereix també el servei de visites guiades. Els seus guies especialitzats en la interpretació del patrimoni us faran gaudir de la millor visita a un conjunt romànic únic.

Més informació:

http://www.centreromanic.com

 

Església de Santa Maria de Cardet

Informació de contacte:

 

 

Església de Santa Maria de Cardet

Centre d''Interpretació del Romànic - C/ del Batalló, 5
25528, Erill la Vall
Web: http://www.centreromanic.com
Email: info@centreromanic.com
973 696 715

 

Compartir:

 

Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Compartir a Whatsapp
Envia a un amic
Imprimir

 

 

   • Patrimoni Mundial Data de construcció: s. XI-XII

    Ubicació: En un extrem del poble de Cardet - (Cardet)

    Església d'una nau, capçalera amb absis semicilíndric amb decoració escultòrica d'arcuacions, dent de serra i bandes llombardes. Campanar d'espadanya. Destaca l'adaptació al fort pendent de la muntanya; el desnivell és aprofitat per ubicar la cripta. És força interessant el forrellat de forja medieval.

    L'esglesia va ser declarada Bé d'Interès Cultural l'any 1991. Santa Maria de Cardet forma part del conjunt romànic català de la Vall de Boí (l'Alta Ribagorça) declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 30 de novembre de 2000