Conjunt romànic de la Vall de Boí

Unesco


El 30 de novembre de 2.000 la UNESCO va declarar Patrimoni de la Humanitat el conjunt d'esglésies romàniques de la Vall de Boí (l'Alta Ribagorça), format per nou esglésies monumentals del Pirineu de Lleida.

El Centre d'Interpretació del Romànic és l'entitat encarregada de la gestió del conjunt romànic de la Vall de Boí, vuit esglésies i una ermita declarades Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO. L'obertura al públic de les esglésies, el servei de visites guiades, la promoció del conjunt i l'atenció als visitants són les principals funcions del Centre. Per a aquells qui vulgueu descobrir tots els secrets del romànic de la Vall de Boí, el Centre d'Interpretació ofereix també el servei de visites guiades. Els seus guies especialitzats en la interpretació del patrimoni us faran gaudir de la millor visita a un conjunt romànic únic.

Més informació:

http://www.centreromanic.com

 

Església de Santa Eulàlia d'Erill la Vall

Informació de contacte:

 

 

Església de Santa Eulàlia d'Erill la Vall

Centre d''Interpretació del Romànic - C/ del Batalló, 5
25528, Erill la Vall
Web: http://www.centreromanic.com
Email: info@centreromanic.com
973 696 715

 

Compartir:

 

Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Compartir a Whatsapp
Envia a un amic
Imprimir

 

 

   • Patrimoni Mundial


    Data de construcció: s. XI-XII

    Ubicació: A l'entrada del poble d'Erill-la-vall - (Erill-la-vall)

    Església d'una nau, capçalera amb absis trevolat semicilíndric. Campanar adossat, de sis pisos i finestres geminades, decoració escultòrica d'arcuacions cegues i dent de serra. Porxo amb arcades i pilars. A l'interior es pot veure la còpia del conjunt del Davallament format per set talles de fusta. Els originals es conserven al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) a Barcelona i al Museu Episcopal de Vic (MEV). Al cor s'ha habilitat un espai d'exposició permanent que permet conèixer la història de l'edifici.

    El 30 de novembre de 2000 és reconeguda Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO formant part del conjunt romànic català de la vall de Boí (l'Alta Ribagorça).