Conjunt romànic de la Vall de Boí

Unesco


El 30 de novembre de 2.000 la UNESCO va declarar Patrimoni de la Humanitat el conjunt d'esglésies romàniques de la Vall de Boí (l'Alta Ribagorça), format per nou esglésies monumentals del Pirineu de Lleida.

El Centre d'Interpretació del Romànic és l'entitat encarregada de la gestió del conjunt romànic de la Vall de Boí, vuit esglésies i una ermita declarades Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO. L'obertura al públic de les esglésies, el servei de visites guiades, la promoció del conjunt i l'atenció als visitants són les principals funcions del Centre. Per a aquells qui vulgueu descobrir tots els secrets del romànic de la Vall de Boí, el Centre d'Interpretació ofereix també el servei de visites guiades. Els seus guies especialitzats en la interpretació del patrimoni us faran gaudir de la millor visita a un conjunt romànic únic.

Més informació:

http://www.centreromanic.com

 

Església de Sant Joan de Boí

Informació de contacte:

 

 

Església de Sant Joan de Boí

Centre d''Interpretació del Romànic - C/ del Batalló, 5
25528, Erill la Vall
Web: http://www.centreromanic.com
Email: info@centreromanic.com
973 696 715

 

Compartir:

 

Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Compartir a Whatsapp
Envia a un amic
Imprimir

 

 

 
  • Patrimoni Mundial Data de construcció: s.XI-XII

    Ubicació: A l'entrada del poble de Boí - (Boí)

    Església de planta basilical, amb tres naus separades per columnes. Capçalera amb tres absis, el central modificat i els laterals semicilíndrics. Campanar de torre quadrada adossat a la façana sud, el darrer pis és una modificació posterior. Les pintures murals originals es van arrencar entre 1919 i 1923; recentment, s'han fet còpies de les pintures murals a l'interior i a l'exterior. Entre les pintures murals, destaquen el repertori del Bestiari, la Lapidació de Sant Esteve i l'escena dels músics i malabaristes.

    Sant Joan de Boí va ser declarat de Be d'Interès Cultural l´any 1991. Aquesta església forma part del conjunt romànic catala dela Vall de Boí (l'Alta Ribagorça) declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 30 de novembre de 2000.